Tailandietiški kiaulienos iešmeliai

Autorius: Artūras Piulskis
© hdlife.lt
Recepto kilmė:
Tailando virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaulienos nugarinę išilgai supjaustykite pailgomis juostelėm (apie 2 cm pločio ir 1 cm storio).

Paruoškite marinatą: ypač smulkiai supjaustykite svogūną ir citrinžolę, išspauskite česnakų skilteles bei sutarkuokite imbierų šaknį ir viską sudėkite į indą, kuriame marinuosite mėsą. Į jį taip pat sudėkite likusius prieskonius bei saulėgrąžų aliejų. Viską labai gerai sumaišykite. Į prieskonių mišinį sudėkite mėsos juosteles ir darkart gerai viską sumaišykite. Mėsą marinuoti reikia mažiausiai 3 val.

Prieš verdami mėsą ant iešmelių, nubraukite nuo jos marinato likučius. Mėsą ant iešmelių verkite vingiuotai (lyg formuotumėte gyvatuką) ir išlaikykite vienodą mėsos storį per visą iešmelio ilgį.

Supjaustykite cukinijas, pasūdykite jas, užberkite maltų juodųjų pipirų, išspauskite laimo sultis ir sumaišykite su sezamų aliejumi.
Paruoškite kepsninę. Mėsą kepkite taip pat, kaip kepate šašlykus.

Stenkitės mėsos neperkepti, kad ji išliktų sultinga. Svarbu, kad anglys būtų pakankamai karštos ir mėsa greit iškeptų bei apskrustų.
Kartu su mėsa ant žarijų apkepkite ir cukinijas.

Keptą mėsą ir cukinijas patiekite kartu su šviežio mango ir paprikos skiltelėmis.

hdlife.lt
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Kiaulienos nugarinė
2 vnt. Cukinijos
2 šaukštas Saulėgrąžų aliejus
1 šaukštelis Druska
1/2 šaukštelis Juodieji malti pipirai
1 vnt. Mangai
2 vnt. Paprikos
Marinatui:
80 g Imbieras šviežias
1 vnt. Citrinžolės
1 vnt. Česnako galva
1/2 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Rudasis cukrus
3 šaukštas Saulėgrąžų aliejus
4 šaukštas Sojos padažas
1 šaukštas Kalendros maltos
1 šaukštas Kuminai
1/2 šaukštelis Kajeno pipirai malti
1 šaukštelis Ciberžolė
1 šaukštelis Sezamų aliejus
1 vnt. Laimo vaisių sultys
Porcijos: 5
Sudėtingumas :