Svogūnų pyragas

Nebrangus ir sotus patiekalas.
Svogūnų pyragas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1 porcijoje: 280 kcal, 9 g baltymų, 17 g riebalų, 22 g angliavandenių

Svogūnus bei česnaką nulupkite ir supjaustykite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Apkepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje, kol taps pusiau peršviečiami. Nuimkite nuo ugnies. Suberkite žalumynus, išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, išklokite ja riebalais išteptą kepimo formą, padarę 3 cm aukščio kraštus. Subadykite tešlą šakute, išklokite kepimo popieriumi ir suberkite žirnius. Kepkite 20 min. Ištraukite iš orkaitės, nuimkite žirnius ir popierių.

Kiaušinius sumaišykite su varške ir svogūnų mase, įberkite druskos, pipirų, aitriųjų paprikų miltelių. Baltymus išplakite, įmaišykite į masę. Sukrėsti masę į tešlos pagrindą ir kepti pyragą orkaitėje 30–35 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Svogūnai
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Mairūnai
sauja Čiobreliai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
450 g Šaldyta trapi tešla
500 g Žirniai (kepimui)
4 vnt. Kiaušiniai
500 g Varškė
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
1 vnt. Kiaušinių baltymai
Porcijos: 12
Sudėtingumas :