Šviežių bulvių tarkainis su varške

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Nusunkite ir užplikykite verdančiu pienu, sudėkite paspirgintus lašinukus, pagardinkite druska ir pipirais.

Varškę gerai išsukite su išplaktais kiaušiniais, pagardinkite peletrūnu ir druska, sudėkite grietinę ir išmaišykite.

Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite bulvių tarkius ir varškės masę. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje maždaug valandą. Patiekite su grietine arba tirpintu sviestu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Bulvės
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Pienas
300 g Varškė
žiupsnelis Peletrūnai
50 g Lašinukai
1 šaukštas Grietinė
100 g Sviestas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :