Šviežiai rauginti agurkėliai

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nedidelius agurkėlius nuplaukite ir kelioms valandoms pamerkite į šaltą vandenį.

Per tą laiką iš nurodytų produktų išvirkite marinatą ir atšaldykite.

Agurkams nupjaustykite galiukus. Trijų litrų stiklainio (ar kito pasirinkto indo) dugną išklokite sumaišytais krienų, vyšnių, serbentų lapais, krapais, įberkite česnako, tada dėkite agurkus, paskui vėl lapus ir taip sluoksniuokite iki viršaus. Viršutinis sluoksnis turi būti lapų. Užpilkite atšalusiu marinatu, jis turi visiškai apsemti agurkus.

Indą pridenkite plonu audiniu ir palikite maždaug 18 laipsnių temperatūros patalpoje. Kitą dieną jau galėsite ragauti lengvai paraugintus agurkėlius, o po trijų dienų jie bus jau visiškai išrūgę.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Marinatui:
1 l Vanduo
1 šaukštas Druska
10 vnt. Juodieji pipirai
5 vnt. Kvepiantys pipirai
žiupsnelis Kmynai
3 vnt. Lauro lapai
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Krapai
Rauginimui:
sauja Krienų lapai
sauja Vyšnių lapai
sauja Juodųjų serbentų lapai
sauja Krapai
6 skiltelė Česnakai
Sudėtingumas :