Sviestiniai sausainiai KALĖDOMS

 (2)
Sviestiniai sausainiai KALĖDOMS
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.5000 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Sviestą pašildyti, bet neištirpinti, įberti cukraus pudrą ir plakti, kol masė taps vientisa.

2. Tuomet įmušti pirmąjį kiaušinį ir viską išmaišyti. Po to įmušti antrąjį kiaušinį ir plakti, kol masė taps balta ir puri kaip kremas.

3. Į plakinį suberti miltus bei vanilinį cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.

4. Tešlą uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.

5. Stalą pabarstyti miltais, išimti tešlą ir iškočioti iki 4 mm storio. Iš gauto lakšto išpjauti norimos formos sausainius. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltu, nes su įšilusia tešla sunkiau dirbti. Jei visgi tešla spėjo sušilti, patariame palaikyti šaldytuve.

6. Prieš pašaunant į orkaitę, sausainukus galima patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cinamonu su cukrumi, kokoso drožlėmis arba smulkintais riešutais.

7. Sausainius sudėti ant kepimo skardos (skardos tepti nereikia), kepti iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje, 12-15 min., kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Skanaus!

MALSENA
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g MALSENA kvietiniai miltai „Karališki“
400 g Sviestas
200 g Cukraus pudra
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 12
Sudėtingumas :