Svieste keptos žasų kepenėlės, pagardintos moliuskų padažu

Autorius: Lukas Semeževičius
Vakarienė Juozui Statkevičiui.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mėlynieji svogūnai supjaustomi labai plonais griežinėliais ir kepami puode. Suminkštėjus beriamas cukrus, permaišoma ir pilamas vynas. Troškinama ant silpnos ugnies, kol svogūnai tampa minkšti.

Keptuvėje apkepama svogūnai su česnaku ir dedami išvalyti ir juostelėmis pjaustyti moliuskai. Permaišoma ir pilama grietinėle.

Žąsų kepenėlės, jei reikia nuplėvinamos ir supjaustomos maždaug centimetro storio gabaliukais. Kepama ant įkaitusio sviesto po 20 s iš abiejų pusių.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Žąsies kepenėlės
100 g Sviestas
100 g Moliuskai
pagal skonį Trumų aliejus
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Svogūnai
200 ml Grietinėlė
žiupsnelis Žalumynai
1 vnt. Mėlynieji svogūnai
100 g Rudasis cukrus
300 ml Raudonas sausas vynas
Porcijos: 1
Sudėtingumas :