ŠVENTINIS obuolių pyragas

Šventinis obuolių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
4.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą išsukite su cukrumi.

Įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, suberkite kepimo miltelius. Gerai išplakite.

Po truputį suberkite miltus ir išminkykite tešlą.

Tešlą padalinkite į dvi dalis: vieną didesnę ir mažesnę.

Didesnę iškočiokite (apie 7 mm storio) iš ištieskite kepimo formą. Subadykite šakute.

Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.

Obuolius nulupkite supjaustykite ir sumaišykite su cukrumi, cinamonu, kardamonu ir džiovintomis spanguolėmis.

Įdarą sudėkite į pravėsusį tešlos krepšelį.

Iškočiokite mažesnį gabaliuką tešlos. Išpjaukite juosteles ir supinkite ant pyrago viršaus. Išspauskite žvaigždutes ir sudėkite ant pyrago viršaus.

Aptepkite kiaušinio plakiniu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
340 g Miltai
160 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
60 ml Vanduo
Įdarui
500 g Obuoliai
2 sauja Džiovintos spanguolės
100 g Cukrus
1,5 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Kardamonas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :