ŠVENTINIS karpis krienų padaže

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Prieskonines daržoves nuvalykite, smulkiai supjaustykite, užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius bei druską ir išvirkite stiprų sultinį.

Karpį nuskuskite, išvalykite ir dėkite į puodą ant grotelių, užpilkite nukoštu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Paskui palikite atvėsti tame pačiame sultinyje.

Krienus nuskuskite ir sutarkuokite, apšlakstykite actu, kad nepajuostų.

Keptuvėje svieste pakepinkite miltus, įpilkite truputį šalto daržovių sultinio, sudėkite krienus, pagardinkite druska, cukrumi ir actu pagal skonį.

Padažui užvirus, nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinę ir suberkite smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius.

Patiekiant žuvį dėkite į lėkštę ir užpilkite šaltu. Papuoškite žalumynais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Karpiai
3 l Vanduo
200 g Prieskoninės daržovės
1 vnt. Lauro lapai
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Druska
150 g Krienai
2 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Miltai
1 stiklinė Grietinė
1 stiklinė Sultinys
4 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Cukrus
pagal skonį Actas
Lapinės salotos
Sudėtingumas :