ŠVENTINIAM STALUI: kepta anties krūtinėlė

Šventinis delikatesas.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Anties filė pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kartu su smulkintu česnaku pakepkite aliejuje, kol paskrus. Paskui perdėkite į gilų kepimo indą.

Padarykite padažą. Į aiejų, kuriame kepė antiena, įdėkite sviesto, medaus ir 2 -3 min. pakepkite.

Sudėkite apelsinų skilteles prie mėsytės, taip pat – cinamono lazdeles, šalavijų ir čiobrelių skilteles, įpilkite vyno. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 – 40 min.

Patiekite keptą antieną su apelsinų skiltelėmis ir mėtos lapeliais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

900 g Anties krūtinėlės
žiupsnelis Šalavijai
sauja Čiobreliai
žiupsnelis Mėtos
3 šaukštas Medus
5 skiltelė Česnakai
1 šaukštas Sviestas
5 šaukštas Aliejus
200 g Baltas sausas vynas
2 vnt. Cinamono lazdelės
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 vnt. Apelsinai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :