Šventinė virtuvė: kaip pasigaminti kalėdinį keksą?

„Miesto kepėjo“ gamybos vadovas Arūnas Jonaitis atskleidžia ypatingo kepyklos skanėsto – kalėdinio kekso receptą.
Keksas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supilame į indą razinas, sumaišome ir įpilame romo. Kol razinos mirksta rome, į kitą indą įdedame sviesto ir įpilame rudo cukraus. Turinį išplakame elektriniu plaktuvu. Kepimo formą ištepame aliejumi ir pabarstome džiūvėsėliais.

Kai baigiame plakti sviestą su cukrumi, įmušame šešis kiaušinius ir turinį plakame toliau. Vėliau įberiame miltų, beriame cinamono, gvazdikėlių, kardamono ir kepimo miltelių, ir vėl viską išmaišome. Po to supilame rome išmirkusias razinas, džiovintų spanguolių (arba kitų džiovintų uogų), apelsinų žievelių cukatų, smulkintų migdolų. Visi ingredientai sudėti – belieka dar kartą viską išmaišyti.

Masę sudedame į kepimo formą. Keksą kepame apie 45 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Porcijos: 8
Sudėtingumas :