Švediškos bandelės su avižiniais dribsniais

Bandelės labai tinka prie kavos ar arbatos, su sviestu ar uogiene, arba iš jų galima pasigaminti sumuštinius su dešra ar kitu mėgstamu produktu. Bandeles galima užšaldyti tam skirtuose krepšeliuose.
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pasigaminkite švediškų bandelių su avižiniais miltais – tekakor. Avižiniai dribsniai duonos gaminiams suteikia purumo ir sotumo. Į maišymo indą suberkite avižinius dribsnius, druską, medų ir sviestą.

Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai išmaišykite. Palaukite, kol tešla atauš iki 37 C temperatūros, sudėkite mieles, razinas ir miltus.

Viską gerai išmaišykite.

Palikite tešlą šiltoje vietoje, kol pakils: tešla turėtų padidėti 2-3 kartus.

Tešlą padalinkite į 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 5 mm storio paplotėlį. Tešlą galite subadyti šakute. Bandeles dėkit ant kepimo popieriaus arba išteptos riebalais kepimo skardos ir palikite 30 min, kad pakiltų. Kepkite 250 C temperatūroje ant viduriniosios orkaitės lentynėlės.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

130 g Avižiniai dribsniai
2 šaukštelis Druska
1 šaukštas Medus
15 g Sviestas
600 g Vanduo
50 g Mielės
650 g Miltai
sauja Razinos
Porcijos: 8
Sudėtingumas :