Švediškas bulvių apkepas : Janssono pagunda

 (8)
Janssono pagunda
© Vida Press
Pagaminamas per:
70min
Recepto kilmė:
Švedijos virtuvė
Įvertinimas:
3.1667 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuskustas bulves supjaustykite lazdelėmis arba riekelėmis.

Griežinėliais supjaustytus svogūnus kepkite svieste kol pagels.

Konservuotus arba sūdytus ančiuvius smulkiai supjaustykite. Neišpilkite skardinėje likusio ančiuvių skysčio – jo dar prireiks.

Imkite kepimo indą, ištepkite jį sviestu ir sluoksniuokite: bulves, svieste keptus svogūnus ir susmulkintus ančiuvius. Svarbu, kad apatinis ir viršutinis sluoksnis būtų bulvių.

Baigus sluoksniuoti ant viršutinio bulvių sluoksnio uždėkite nedidelius sviesto gabalėlius ir užpilkite likusio ančiuvių skysčio ir pusę nurodyto kiekio grietinėlės.

Kepkite 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Supilkite likusią grietinėlę ir kepkite dar 30 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

7 vnt. Bulvės
2 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Sviestas
200 g Ančiuviai
300 ml Grietinėlė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :