Sūrio sausainėliai

Autorius: Vaiva G.
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainiai paruošiami sutarkuojant sūrius, sviestą, įmaišant miltus, sumaišytus su rūkytos paprikos milteliais. Minkoma, kol gaunasi vientisa masė, suvyniojus į maistinę plėvelę. Masę palikti šaldytuve valandai.

Sausainius formuoju iš iškočiotos tešlos,sausainių formele išspaudžiant apvalius sausainėlius ir kepu ant kepimo popieriaus orkaitėje, įkaitintoje apie 180 laipsnių 10 minučių.

Karamelizuoti svogūnai paruošiami: svogūnus, supjaustytus plonais, dailiais griežinėliais, kepinu keptuvėje ant aliejaus ir sviesto minimalia kaitra nuolat maišydama, kol jie suminkštėja ir gražiai pageltonuoja. Tuomet pagardinu druska, pipirais, ruduoju cukrumi, kuris virsta lengva karamele ir visi svogūnai gražiai paruduoja.

Kad nebūtų saldu, apšlakstau balzaminiu actu. Ant atvėsusių sausainių formuoju svogūnų bokštelius ir dekoruoju Džiugo sūrio \"bure\" (tarkuotą Džiugo sūrį pabarstytą ant kepimo popieriaus kepu orkaitėje, kol išsilydo, atvėsus sulaužau į norimą formą).

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Sausainiams:
100 g Džiugo sūris
100 g Fermentinis sūris
1 šaukštelis Rūkytų paprikų milteliai
100 g Sviestas
100 g Miltai
Karamelizuotiems svogūnams:
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Raudonieji svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Rudasis cukrus
pagal skonį Balzaminis actas
pagal skonį Aliejus
gabaliukas Sviestas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :