Sūrio pyragas su obuoliais

Autorius: Inga Alenskaitė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dubenyje sumaišom tešlai skirtus miltus ir cukrų. Įpjaustom šaltą sviestą ir pirštais suformuojam trupinius. Dedam kiaušinio trynį ir citrinos žievelę. Minkom iki vientisos masės.

Kepimo formą ištepam sviestu ir po gabalėlį plėšdami bei tarp pirštu suspausdami tešlą kiek įmanoma tolygiau išklojam dugną ir ~2 cm aukščio kraštus. Dedam į šaldytuvą.

Įjungiam orkaitę kaist – 205 laipsniai. Įdarui gerai išplakam sūrį su abiejų rūšių cukrumi. Po vieną įplakam kiaušinius ir baltymą.

Obuolius perpjaunam pusiau, išimam sėklalizdžius ir supjaustom skiltelėm. Galima ir nulupti, bet žievelės baisiai netrukdo, o atrodo kur kas gražiau. Cinamoną sumaišom su cukrum ir apvoliojam obuolių skilteles.

Ant tešlos pagrindo supilam sūrio masę, išlyginam ir gražiai išdėliojam obuolius. Kepam 10 minučių. Tuomet sumažinam kaitrą iki 190 laipsnių ir kepam dar 35-40 minučių, kol sūrio masė sustandėja. Gerai atvėsinam ir porą valandų, o dar geriau – pernakt, šaldom šaldytuve. Skanaus.

*galima naudoti mascarpone, Philadelphia, ricotta sūrius arba pusę sūrio masės pakeist kremine varške.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
125 g Miltai
60 g Cukrus
125 g Sviestas
1 šaukštelis Citrinos žievelė tarkuota
1 vnt. Kiaušinio trynys
Sūrio masei:
500 g Kreminis sūris
110 g Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinio baltymas
Obuolių sluoksniui:
100 g Cukrus
1 šaukštelis Cinamonas
4 vnt. Obuoliai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :