Sūrio pyragas su moliūgais ir riešutais

 (8)
Burnoje tirpstantis kreminis pyragas su moliūgais ir cukruotais riešutais.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 stiklinę cukraus ir iškart supilkite jį į 23 cm skersmens kepimo formą. Pavartykite formą, kad dugnas tolygiai pasidengtų.

Maišytuvu iki vientisos masės suplakite kondensuotą pieną ir kreminį sūrį. Sudėkite 1 stiklinę cukraus, kiaušinius, moliūgų tyrę (ją pagaminsite maišytuvu susmulkinę orkaitėje kepto moliūgo gabalėlius), druską ir gerai išplakite. Šią masę supilkite ant cukraus sirupo ir uždenkite folija. Įdėkite kepimo formą į didesnę formą, įpilkite vandens (iki kepimo formos sienelės vidurio).

Kepkite 50-55 min, arba kol į centrą įbestą peilį ištrauksite švarų. Išimkite kepimo formą iš didesnės formos, leiskite atvėsti ir įdėkite į šaldytuvą 4 val.

Tuo tarpu mažame puode 5 min pakaitinkite likusį cukrų ir 2 šaukštus vandens. Keptuvėje kelias minutes ant mažos ugnies paskrudinkite riešutus ir suberkite juos į cukraus sirupą. Pamaišykite ir šią masę užtepkite ant folijos lakšto. Leiskite atvėsti.

Išverskite pyragą iš formos dugnu į viršų. Mažais gabalėliais sulaužykite cukruotus riešutus ir pabarstykite jais pyrago viršų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3/4 stiklinė Moliūgų tyrė
2 stiklinė Cukrus
340 g Kondensuotas pienas
5 vnt. Kiaušiniai
225 g Sūris Philadelphia
2 šaukštas Vanduo
žiupsnelis Druska
1/2 stiklinė Pekano riešutai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :