Sūrio blyneliai su pomidorų padažu

Gardūs blyneliai su balzaminiu pomidorų padažu.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Persijokite miltus ir juos sumaišykite su kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais. Padarykite duobutę centre, į ją įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada įmaišykite pieną. Turite gauti vientisos konsistencijos tešlą. Galiausiai įmaišykite sūrį ir žoleles. Uždenkite dubenį plėvele ir 1 val. palaikykite šaldytuve.

Tuo tarpu paruoškite pomidorų džemą: pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. (arba 30 sek, jei pomidorai maži). Nusausinkite, nulupkite odeles, o minkštimus pasmulkinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite likusius džemo ingredientus, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies 30-40 min, kol skystis išgaruos ir gausite džemo tirštumo masę.

Kabinkite po šaukštą tešlos, suformuokite rutuliukus ir juos paspauskite, kad gautumėte maždaug 5 cm skersmens blynelius. Pabarstykite žiupsneliu miltų.

Ant gana didelės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir iškepkite blynelius (po 45-60 sek. iš abiejų pusių). Jie turi būti rusvi ir traškūs. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su balzaminiu pomidorų padažu bei žaliomis salotomis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Blyneliams:
110 g Fetos sūris
220 g Čederio sūris
50 g Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Petražolės
1 šaukštas Bazilikai
1 šaukštas Raudonėliai
2 žiupsnelis Kajeno pipirai
2 šaukštas Pienas
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 žiupsnelis Druska
1 žiupsnelis Juodieji malti pipirai
Padažui:
400 g Pomidorai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Svogūnas (mėlynasis)
1 skiltelė Česnakai
1 šaukštas Balzaminis actas
1 šaukštelis Rudasis cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :