Sumuštiniai su vištų kepenėlių paštetu

Vištų kepenėlės turtingos folio rūgštimi arba vitaminu B9, kuris tituluojamas pagrindiniu moters sveikatos vitaminu.
Paštetas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
100min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūnus ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Vištų krūtinėles išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų.

Sviestą išlydykite didelėje keptuvėje ir jame iki auksinio atspalvio apkepkite svogūnus ir česnakus.

Kai daržovės apkeps, perdėkite į kokį nors indą, o tame pačiame svieste ant didelės ugnies apkepinkite kepenėles, kol gražiai apskrus. Leiskite ataušti.

Į trintuvę sudėkite atvėsintas kepenėles, svogūnus ir česnakus, grietinėlę, brendį (ar konjaką) ir tarkuotą muskato riešutą, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai sutrinkite. Paruoštą masę perdėkite į norimą indą, uždenkite dangčiu ir valandai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Vištienos kepenėlės
2 vnt. Svogūnai
6 skiltelė Česnakai
100 g Sviestas
200 ml Grietinėlė
1 šaukštelis Druska
3 šaukštas Brendis
1 šaukštelis Muskato riešutas (tarkuotas)
Porcijos: 4
Sudėtingumas :