Sūdytos žaliuokės

Prieš naudojant sūdytas žaliuokes būtina išmirkyti vandenyje.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas

Šviežias žaliuokes nuplaukite, didesnes pasmulkinkite. Sumaišykite su druska ir sudėkite į stiklainį. Uždenkite, bet ne sandariai.

Per kelias dienas turi atsirasti sulčių. Tuomet grybus kartu su sultimis perdėkite į mažesnį stiklainį, pripildykite iki pat viršaus, paspauskite ir sandariai uždarykite.

Jei nepakanka sulčių, užpilkite sūriu vandeniu. žaliuokės turi būti apsemtos. Šitaip jas galite laikyti visą žiemą – žaliuokės nepraranda skonio, lieka kietos.

Prieš vartodami, grybus nuplaukite, pamirkykite šiltame vandenyje.

Žaliuokes galite dėti į sriubas, salotas, tačiau ne per daug, nes jos sūrios.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Žaliuokės
50 g Druska