Su žolelėmis marinuoti kiaulienos kepsniai

Vietoj kiaulienos galima naudoti bet kokią kitą mėsą, svarbu nupjauti nuo jos riebalus ir nepalikti kaulų.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuskabytus rozmarino ir čiobrelių lapelius sudėkite į dubenį, čia išspauskite nuluptus česnakus, supilkite išspaustos citrinos sultis (5 jas įliekite 3-4 šaukštelius aliejaus), įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Mėsą supjaustykite į 4 gabalėlius, sudėkite į plokščią lėkštę ir apipilkite juos marinatu. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu ir, retsykiais pavartydami, palikite 3 valandoms.

Pomidorus nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad lengviau būtų nulupti odelę. Išpjaukite sėklas, o minkštimus supjaustykite stambiais gabalėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, jį pakepinkite. Į keptuvę suberkite pomidorus ir susmulkintas alyvuoges, berkite šiek tiek druskos, pipirų, ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.

Marinuotą mėsą nuvarvinkite ir nuolat vartydami kepkite keptuvėje apie 15 minučių.

Bazilikus nuplaukite, jų kotelius nuskabykite, o lapelius supjaustykite juostelėmis. Kelis bazilikų lapelius atidėkite, o susmulkintus berkite į padažą. Kepsnius guldykite į lėkštes, apipilkite padažu ir papuoškite likusiais bazilikų lapeliais. Garnyrui tinka bulvių košė.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

800 g Kiaulienos nugarinė
500 g Pomidorai
100 g Juodosios alyvuogės
1 vnt. Svogūnai
sauja Bazilikai
žiupsnelis Čiobreliai
žiupsnelis Rozmarinai
2 skiltelė Česnakai
1/2 vnt. Citrinos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :