Spurgytės smaližiams

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Puodelyje su cukrumi ir keliais šaukštais vandens ištrinkite mieles.

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų. Supilkite vandenį su pienu, mieles ir užminkykite tešlą. Dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite valandai šltai, kad tešla pakiltų.

Aliejų įkaitinkite iki virimo. Iš tešlos formuokite riešuto dydžio rutuliukus ir virkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Išvirusias spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Jeigu norite saldžiau, galite apipilti pašildyti medumi. Jeigu nesate dideli smaližiai, pakaks ir apibarstyti cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
3/4 stiklinė Miltai
100 ml Vanduo
100 ml Pienas
1 šaukštas Cukrus
10 g Mielės
žiupsnelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
Virimui:
500 ml Aliejus
Pagardinimui:
100 g Medus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :