Sotusis jautienos troškinys

Sotusis jautienos troškinys
Sotusis jautienos troškinys
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jauteiną supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Suberkite į vandenį ir užvirkite. Virkite minutę-dvi ir nupilkite vandenį. Pakeiskite švariu (vanduo turėtų apsemti jautieną per du pirštus).

Įberkite kvapiųjų pipirų, druskos, įdėkite lauro lapų, įpilkite vyno, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

Kol jautiena verda, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais bulves ir saliero šaknį. Nuskuskite morkas ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite svieste su smulkiai pjaustyta šonine iki ims gražiai geltonuoti. Įspauskite česnaką, suberkite į kelias dalis supjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5-7 minutes.

Į puodą su jautiena suberkite daržoves ir sudėkite grybus. Įpilkite sultinio tiek, kad tik apsemtų daržoves ir troškinkite uždengus dangčiu dar 20 minučių. Atidenkite dangtį ir virkite ant stipresnės ugnies dar apie 5 minutes.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Jautiena
3 vnt. Bulvės
1 vnt. Morkos
0,3 vnt. Salierų šakniavaisiai
10 vnt. Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
50 g Kiaulienos šoninė
1 šaukštas Sviestas
100 ml Raudonas sausas vynas
pagal skonį Sultinys
pagal skonį Druska
3 vnt. Lauro lapai
4 vnt. Kvapieji pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :