Sotūs KIBINAI su mėsa ir grybais

 (5)
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska.

Sutarkuokite šaltą sviestą ir sutrinkite tarp delnų su miltais (turi gautis sviesto miltai).

Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

Įda­rui mė­są smulkiai supjaustykite pagardinkite drus­ka, pi­pi­rais.

Suberkite smulkiai supjaustytus ir apkeptus svieste svogūnus su pievagrybiais, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite.

Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus.

Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.

Ke­pkite apie 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
500 g Miltai
300 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Grietinė
žiupsnelis Druska
Įdarui
300 g Kiaulienos sprandinė
3 vnt. Svogūnai
100 g Pievagrybiai
200 ml Vanduo
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Aptepimui
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Pienas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :