Šoninės ir svogūnų apkepas

Gardus ir sotus apkepas tiks šeimos pietums.
Šoninės ir svogūnų apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešlai sumaišykite mieles ir šiltą pieną.

Supilkite ištirpintą sviestą, suberkite druską, miltus ir įmuškite kiaušinį.

Užmaišykite tešlą ir palikite pakilti.

Įdarui patroškinkite aliejuje ant silpnos ugnies žiedais supjaustytus svogūnus.

Lengvai suplakite kiaušinius.

Supilkite miltus, grietinėlę ir prieskonius.

Įmaišykite troškintus svogūnus.

Plonai iškočiokite tešlą.

Išlipdykite ja pateptą 28 cm skersmens apskritą arba didesnę keturkampę formą.

Užpilkite įdarą ant tešlos.

Supjaustykite kiaulienos šoninę mažais gabaliukais ir suberkite ant įdaro.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
50 g Mielės
1 stiklinė Pienas
75 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
3,5 stiklinė Miltai
žiupsnelis Druska
Įdarui
75 g Sviestas
8 vnt. Svogūnai
6 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Grietinėlė
3 šaukštas Miltai
250 g Karštai rūkyta kiaulienos šoninė
4 šaukštas Grietinė
Porcijos: 8
Sudėtingumas :