Šokolado putėsiai

Niujorke šiuo metu gyvenantis lietuviškų šaknų turintis Michaelas Laiskonis du kartus buvo pripažintas geriausiu JAV konditeriu, o 2007-aisiais pelnė geriausio pasaulyje desertų meistro vardą. Jums pateikiame jo šokolado putėsių receptą.
Šokolado putėsiai
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.

Į dubenėlį įpilkite cukrų ir kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.

Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.

Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.

Kol masė šąla kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1/2 stiklinė Pienas
1/4 stiklinė Cukrus
2 vnt. Kiaušinių tryniai
170 g Juodasis šokoladas
3/4 stiklinė Grietinėlė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :