Šokolado ir varškės pyragas su vyšniomis

 (10)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.5000 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą ir juodąjį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Suberkite vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.

Du kiaušinius išplakite su 50 gramų cukraus ir žiupsneliu druskos – turite gauti vientisą masę.

Į varškę sudėkite likusius kiaušinius ir cukrų, gerai išmaišykite.

Į šokolado masę supilkite su cukrumi išplaktus kiaušinius, sudėkite miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite – kad neliktų gumulėlių.

Sviestu ištepkite pyragui skirtą kepimo formą. Į ją sudėkite trečdalį šokoladinės masės, pusę varškės masės ir uogų. Tada ant viršaus sudėkite likusią šokoladinę ir varškės masę, pyrago paviršių išlyginkite.

Ant viršaus galite sudėti pieniško šokolado gabaliukus ir pabarstyti kakava (jeigu norite tokio papuošimo). Kepkite pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Varškė
150 g Cukrus
150 g Miltai
120 g Sviestas
100 g Juodasis šokoladas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
300 g Vyšnios šaldytos
žiupsnelis Druska
20 g Pieniškas šokoladas
1 šaukštelis Kakava
Porcijos: 8
Sudėtingumas :