Šokoladinis tortas su paslaptimi

Šokoladinis tortas su paslaptimi
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
1.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Džiovintas vyšnias perpjaukite per pusę ir užpilkite likeriu.

Gerai išsukite minkštą sviestą su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.

Supilkite šiltą pieną ir išplakite.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, druską ir kepimo miltelius.

Pamažu miltų mišinį įmaišykite į pieno plakinį ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.

Kai atvės, išimkite iš formos ir perpjaukite horizontaliai į tris lygias dalis.

Pasiruoškite kremą pertepimui.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.

Džiovintas vyšnias nukoškite ir nuvarvinkite. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir puse išplaktos grietinėlės.

Maskarponės sūrio kremu pertepkite biskvito sluoksnius.

Tortą aptepkite plakta grietinėle ir gausiai apibarstykite šokolado drožlėmis (lengviausia juodą šokoladą sutarkuoti šaltą).

Galite papuošti kokteiliams skirtomis vyšniomis.

Skaniausia ragauti su juoda arbata.

P.S. Tortu nerekomenduojama vaišinti vaikus iki 18 metų.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui
4 šaukštas Sviestas
1,5 puodelis Cukrus
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
1 puodelis Pienas
1,3 puodelis Miltai
2,5 šaukštelis Kepimo milteliai
3 šaukštas Kakavos milteliai
žiupsnelis Druska
Kremui
0,5 puodelis Džiovintos vyšnios
150 ml Vyšnių likeris
200 ml Grietinėlė
4 šaukštas Cukraus pudra
200 g Maskarponės sūris
50 g Juodasis šokoladas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :