Šokoladinis sūrio pyragas su lazdyno riešutais

 (10)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
150min
Įvertinimas:
4.3333 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite 1/3 stiklinės šokolado, sausainių trupinius, maltus žemės riešutus, 2 šaukštus cukraus ir sviestą. Sudėkite į kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno. Kepkite 150 C orkaitėje 15 min. Ataušinkite.

Dideliame dubenyje ištrinkite Ricottos sūrį. Trindami po truputį supilkite cukrų, plaktus kiaušinius ir 3 šaukštus likerio. Gerai išmaišykite. Suberkite 1 stiklinę šokolado. Išmaišykite ir supilkite į formą.

Kepkite 175 C orkaitėje 1 val. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai ataušti.

Virš indo su karštu vandeniu ištirpdykite 2/3 stiklinės šokolado, gerai išmaišykite. Pamirkykite riešutus, kad pasidengtų tik viena puselė. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Likusį ištirpintą šokoladą gerai išmaišykite su grietine ir 1 šaukšteliu likerio. Šia mase padenkite ataušusio pyrago viršų. Papuoškite šokolade mirkytais riešutais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
2 stiklinė Pieniškas šokoladas tarkuotas
1,5 stiklinė Sausainiai vaniliniai sutrupinti
3/4 stiklinė Žemės riešutai skrudinti malti
2 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Sviestas
Įdarui:
225 g Rikotos sūris
1 stiklinė Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Šokoladinis likeris
4 šaukštas Grietinė
13 vnt. Lazdyno riešutai skrudinti
Porcijos: 6
Sudėtingumas :