Šokoladinis pyragas su avietėmis ir riešutais

Gintarės Matusevičiūtės receptas.
© Organizatorių archyvas
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės.

Paskrudintus ir nuluptus lazdyno riešutus  sumalkite virtuviniu kombainu ar kavamale iki rūpių miltų konsistencijos.

Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenėlyje, įstatytame karštame vandenyje ar ant mažos ugnies puodelyje.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite plaktuvu ar šluotele su ruduoju cukrumi.

Ištirpintą šokoladą su sviestu supilkite į kiaušinių trynių plakinį ir gerai išmaišykite. Į šią masę suberkite maltus lazdyno riešutus ir dar kartą viską išmaišykite.

Suplakite kiaušinių baltymus iki vidutinio standumo. Išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite į paruoštą šokoladinę tešlą.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir pašaukite kepti į 180 laipsnių karčio orkaitę 45 minutėms.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

100 g Sviestas
200 g Juodasis šokoladas
200 g Cukrus
1/2 šaukštelis Migdolų esencija
2 vnt. Kiaušiniai
120 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1/2 šaukštelis Druska
100 g Lazdyno riešutai
200 g Aviečių uogienė
50 g Cukraus pudra
žiupsnelis Mėtos
Sudėtingumas :