Šokoladinis pyragas kavos mėgėjams

 (3)
Šokoladinis pyragas kavos mėgėjams
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
45min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu.

Šokoladas turėtų ištirpti per 2 – 4 min. Dėmesio – vanduo neturi virti.

Kol lydysis šokoladas ir sviestas, ištepkite sviestu 18 cm skersmens kepimo formą.

Kai šokoladas ir sviestas išsilydys, išimkite dubenį iš indo su karšto vandeniu, suberkite cukrų, išsukite.

Po vieną sudėkite kiaušinių trynius.

Supilkite likerį ir išsukite.

Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius. Gerai išsukite.

Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.

Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus į šokolado masę.

Supilkite masę į kepimo formą, kepkite 25 – 30 min.

Kai iškeps, palikite 5 – 10 min. pravėsti.

Ant dar gana šilto pyrago užtarkuokite juodo šokolado.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Juodasis šokoladas
80 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
60 g Cukrus
žiupsnelis Druska
4 šaukštas Kavos likeris
4 šaukštas Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :