Šokoladinis keksas su džiovintais abrikosais

 (3)
Prabangus šokoladinis keksas su džiovintais vaisiais.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą.

Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 °C temperatūros orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu.

Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
350 g Sviestas (minkštas)
300 g Cukrus
100 g Juodasis šokoladas
6 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Džiovinti abrikosai
1 šaukštas Cinamonas
50 g Krakmolas
350 g Miltai
2,5 šaukštelis Kepimo milteliai
Papuošimui:
200 g Juodasis šokoladas
5-6 šaukštas Pienas
1 stiklinė Džiovinti abrikosai
Apšlakstymui:
0,5 stiklinė Šokoladinis likeris
Porcijos: 10
Sudėtingumas :