Šokoladinis bruknių pyragas

Šokoladinis pyragas su rūgštoku bruknių džemu. Švenčių progomis atskirai dubenėlyje patiekti plaktos grietinėlės.
Šokoladinis bruknių pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ištirpinti sviestą. Sudėti gabalėliais susmulkintą šokoladą, pusę cukraus, maišant ištirpinti, ataušinti.

Maišant sudėti vieną po kito kiaušinių trynius.

Išplakti baltymus su likusiu cukrumi.

Sudėti į šokolado masę iš anksto sumaišytus miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius ir vanilinį cukrų.

Galiausiai atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus.

Išpilti tešlą ant kepamuoju popieriumi išklotos mažesnės orkaitės skardos.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Ataušinti ir supjaustyti į tris vienodo storio dalis.

Vieną iš jų perkelti ant padėklo, ištepti džemu. Tą patį padaryti ir su antra bei trečia dalimi.

Padėti pyragą šaltai arba patiekti tuojau pat.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

250 g Juodasis šokoladas
175 g Sviestas
1 stiklinė Cukrus
5 vnt. Kiaušiniai
2 stiklinė Miltai
2 šaukštas Kakavos milteliai
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2,5 stiklinė Bruknių džemas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :