Šokoladinis apelsinų tortas

 (3)
Autorius: Dominyka
Nuostabus šokoladinis tortas su gaiviu kremu ir apelsinais, susilaukiantis daugybės komplimentų ir prašymų "pakartoti dar".
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
3.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Dideliame puode išplakame kiaušinius, cukrų, medų ir sviestą iki vienalytės masės.

2. Supilame apelsinų sultis, išmaišome.

3. Įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir gvazdikėlius.

4. Kepimo skardą patepame sviestu ir supilame paruoštą tešlą.

5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 50-60 minučių.

6. Atvėsus biskvitui, perpjauname į dvi (storesnes) arba tris (plonesnes) dalis.

7. Ruošiame kremą: išplakame grietinėlę iki standžios masės ir sumaišome su maskarponės kremu.

8. Pertepame pirmą biskvito sluoksnį apelsinų džemu ir tada tepame pusę pasiruoštos kremo masės.

9. Tuomet ant kremo uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl darome tą patį, tepame apelsinų džemą ir kremą.

10. Uždedame paskutinį biskvito sluoksnį ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms pastingti.

Šokoladinio kremo ruošimas:

1. Dideliame puode išplakame kiaušinius, cukrų, medų ir sviestą iki vienalytės masės.

2. Supilame apelsinų sultis, išmaišome.

3. Įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir gvazdikėlius.

4. Kepimo skardą patepame sviestu ir supilame paruoštą tešlą.

5. Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 50-60 minučių.

6. Atvėsus biskvitui, perpjauname į dvi (storesnes) arba tris (plonesnes) dalis.

7. Ruošiame kremą: išplakame grietinėlę iki standžios masės ir sumaišome su maskarponės kremu.

8. Pertepame pirmą biskvito sluoksnį apelsinų džemu ir tada tepame pusę pasiruoštos kremo masės.

9. Tuomet ant kremo uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl darome tą patį, tepame apelsinų džemą ir kremą.

10. Uždedame paskutinį biskvito sluoksnį ir dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms pastingti.

Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Apelsinų biskvitui:
3 vnt. Kiaušiniai
125 g Cukrus
175 g Sviestas
250 g Miltai
1 vnt. Apelsino sultys
2 šaukštas Tarkuota apelsino žievelė
1,5 vnt. Kepimo milteliai
1 šaukštelis Soda
0,5 šaukštelis Gvazdikėliai
4 šaukštas Medus
Pertepimui:
Apelsinų džemas
200 g Maskarponės sūris
200 g Grietinėlė riebi
Viršui:
200 g Juodasis šokoladas
200 ml Grietinėlė riebi
Sudėtingumas :