Šokoladiniai putėsiai

Tikra atgaiva sielai tamsų rudens vakarą.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Suplakite grietinėlę, atšaldykite. Sumaišykite šokoladą, sviestą ir espresso kaitindami virš karšto, bet ne verdančio vandens, nuolat maišydami, kol gausis vienalytė masė. Atvėsinkite, kol šokoladas taps vos šiltesnis nei kūno temperatūra. Pabandykite teptelti šlakelį ant lūpos – turi jaustis šiluma.

Tuomet įmaišykite trynius. Atsargiai įmaišykite apie vieną trečiąją plaktos grietinėlės. Įmaišykite pusę baltymų, tuomet likusią pusę, galiausiai supilkite likusią plaktą grietinėlę. Galima patiekti su šviežiomis avietėmis ir plakta grietinėle. Palaikykite šaldytuve bent aštuonias valandas.

Penkios-aštuonios porcijos, priklausomai nuo porcijų dydžio.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Putėsiams:
130 g Juodasis šokoladas
2 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Stipri virta kava
1 stiklinė Grietinėlė (35% riebumo)
3 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Cukrus
Patiekimui:
pagal skonį Avietės
pagal skonį Grietinėlė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :