Šokoladiniai keksiukai su apelsinų piurė

Purūs, minkšti ir sultingi šokoladiniai keksiukai.
Šokoladiniai keksiukai
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Apelsinus su visa žievele užpilkite cukrumi ir pusantros valandos virkite ant nekaitrios viryklės. Kai atvės, perpjaukite, išimkite kauliukus ir trintuvu sutrinkite į vientisą masę.

8 – 10 centimetrų skersmens formeles patepkite sviestu, pabarstykite miltais.

Šokoladą su sviestu ištirpinkite dubenyje įstatytame į indą su karštu vandeniu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180-ies laipsnių.

Baltymus atskirkite nuo trynių, Išplakite trynius su 50 gramų cukraus, kol pabals. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki kietos putos.

Į išplaktus trynius sudėkite apelsinų piurė, išmaišykite. Supilkite šokoladą su sviestu, suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Šią masę sumaišykite su išplaktais baltymais.

Išpilstykite masę į formeles. Užpildykite tris ketvirtadalius formelių. Kepkite pusę valandos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Kiaušiniai
100 g Juodasis šokoladas
140 g Sviestas
160 g Cukrus
150 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Apelsinų piurė:
1 vnt. Apelsinai
4 šaukštas Cukrus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :