Sočios prancūziškos salotos

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves labai gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Nupjaustykite žaliųjų pupelių anksčių galiukus ir pasūdytame vandenyje jas pavirkite 5-8 minutes. Nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu, kad išsaugotumėte sodriai žalią spalvą.

Iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Joje dešimt minučių pakepkite paprikos minkštimą ir pomidorus. Nulupkite odeles: paprikos minkštimą supjaustykite šiaudeliais, o pomidorus – griežinėliais.

Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsusius perpjaukite į keturias dalis. Iš skardinių išimkite ir popieriniu rankšluosčiu nusausinkite tuną.

Pasigaminkite užpilą. Česnaką smulkiai supjaustykite. Indelyje sumaišykite actą, česnaką, druską ir pipirus. Po truputį pilkite aliejų, nuolat maišykite – turite gauti emulsiją primenantį skystį.

Didelę lėkštę išklokite salotų lapais. Ant jų sudėkite likusias sudedamąsias salotų dalis: bulves, pupeles, pomidorus, papriką, kiaušinius ir tuną. Ant paties viršaus sudėkite ančiuvius ir juodąsias alyvuoges. Pašlakstykite užpilu.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Salotoms:
400 g Konservuotas tunas
500 g Šparaginės pupelės
250 g Bulvės
200 g Lapinės salotos
2 vnt. Pomidorai
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
3 vnt. Kiaušiniai
sauja Juodosios alyvuogės
8 vnt. Ančiuviai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
Užpilui:
100 g Alyvuogių aliejus
1 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Baltojo vyno actas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :