SMALIŽIAMS: mielinės spurgos

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
240min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pieną truputį pašildykite ir sudėkite išleistas mieles. Į dubenį suberkite pusę miltų, supilkite pieną su mielėmis ir išmaišykite. Tešlos pamiršių apibarstykite miltais, dubenį uždenkite švariu rankšluosčiu ir pastatykite šiltai.

Po 2 valandų pakilusią tešlą išplakite, sudėkite likusius miltus, druską, su likusiu cukrumi ištrintą kiaušinį, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir užminkykite tešlą. Vėl uždenkite ir padėkite kilti.

Kai tešla pakils, puode gerai įkaitinkite aliejų ir šaukšteliu, pamirkytu riebaluose, kabinkite tešlą ir dėkite virti. Apskrudus vienai pusei, atsargiai apverskite. Išvirusias spurgas kiaurasamčiu išgriebkite ir dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Pabarstykite cukraus pudra ir dar šiltas patiekite, nes atšalusios nebus tokios skanios.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Miltai
600 ml Pienas
30 g Mielės
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
50 g Sviestas
1 pakelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Citrinos žievelė tarkuota
žiupsnelis Druska
50 g Cukraus pudra pabarstymui
1 l Aliejus virimui
Porcijos: 10
Sudėtingumas :