Slyvų pyragas su migdolais

Rudeniu kvepiantis pyragas.
Pyragas su slyvomis
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sudėkite sviestą, cukraus pudrą, 1 kiaušinį, miltus ir 2 valgomuosius šaukštus vandens į maišytuvą ir viską kartu sumaišykite kol pasidarys tešla. Įvyniokite tešlą į foliją ir įdėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame maždaug 30 minučių, kad sustingtų.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite. Tada iškočiotą tešlą įdėkite į 23-26 cm skersmens kepimo skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, tuomet įdėkite tešlą (vis dar be įdaro) ir kepkite apie 20 minučių.

Įdarui ištirpinkite sviestą ir leiskite jam truputį atvėsti. Tuo tarpu įmuškite kiaušinius ir išplakite su cukrumi ir sviestu. Pusę visų migdolų pabarstykite ant tešlos ir tada ant viršaus sudėkite slyvas. Supilkite įdarą.

Pabarstykite likusius migdolus ant pyrago ir dar kepkite 20-30 minučių kol pyragas sukietės. Išimkite iš orkaitės ir apibarstykite cukraus pudra. Patiekite karštą ar šaltą su grietine ar plakta grietinėle.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
85 g Sviestas
60 g Cukraus pudra
1 vnt. Kiaušiniai
175 g Miltai
Įdarui:
100 g Sviestas
4 vnt. Kiaušiniai
175 g Rudasis cukrus
100 g Migdolai
20 vnt. Slyvos
200 ml Grietinėlė (riebi)
Porcijos: 10
Sudėtingumas :