Slyvų ir karamelės štrudelis

Prie štrudelio - gardaus austriško pyrago - labai tinka vanilinis padažas, kurį greičiausiai galite pasigaminti, tiesiog ištirpinę vanilinį plombyrą.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Austrijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su druska, persijokite ant darbinio paviršiaus, supildami kauburėlį. Centre padarykite duobelę, į ją supilkite kiaušinį, aliejų, vandenį ir actą. Užminkykite kietą tešlą.

Po to tešlą gerai pamuškite į kočiojimo lentą arba į stalą. Tai daroma taip – paimamas tešlos gabalėlis į saują ir stipriai metamas į kietą paviršių. Taip kartojama, kol tešla nebelimpa prie rankų ir ant tešlos pasidaro oro pūslelės.

Tuomet darbo paviršių pabarstykite miltais, padėkite ant jų tešlą, apšlakstykite šiltu vandeniu, uždenkite pašildytu giliu indu arba puodu, ir palikite 30 min.

Slyvas perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite sausą keptuvę, suberkite į ją cukrų, įpilkite 2 valg.šaukštus karšto vandens ir kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol cukrus pradės tirpti ir patamsės. Po 30 sek. išimkite didesnius karamelės gabalėlius, o likusią masę sudėkite į lėkštę ir plaukite, kol atvės.

Ant stalo užtieskite medžiaginę servetėlę arba ploną rankšluostėlį, lengvai pabarstykite miltais. Ant kočiojimo lentos iškočiokite tešlą iki 5 mm storio ir perkelkite ją ant servetėlės. Tuomet vieną ranką pakiškite po servetėle, o kita ranka vienu metu ištempkite tešlą nuo centro į kraštus, kol tešla taps permatoma.

Storesnius tešlos kraštus nupjaukite, įplyšusias tešlos vietas užklijuokite nupjaustytos tešlos lopinėliais ir patampykite. Leiskite tešlai apdžiūti, po to patepkite ištirpintu sviestu.

Džiūvėsius sumaišykite su 1 valg. šaukštu cukraus ir lengvai apkepkite svieste. Vėliau jais apibarstykite tešlą. Ant dviejų trečdalių tešlos dėkite įdarą ir pabarstykite cukrumi.

Atsargiai, prilaikydami servetėlės kraštus, suvyniokite vyniotinį. Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite sviestu.

Vyniotinį dėkite į skardą, patepkite ištirpintu sviestu ir kepkite 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C dažnai patepdami sviestu.

Karštą štrudelį pabarstykite cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Miltai
žiupsnelis Druska
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Aliejus
4 šaukštas Vanduo
1/3 šaukštelis Actas
1 šaukštelis Sviestas
Įdarui:
1 kg Slyvos
190 g Cukrus
50 ml Balzaminis actas
100 g Malti džiūvėsėliai
1 šaukštas Aliejus
Patiekiant:
2 šaukštelis Sviestas
1 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 6
Sudėtingumas :