Sluoksniuotos bandelės su uogiene

 (2)
Tai tikrai joks šedevras, tačiau kai paskambina į duris netikėti svečiai – puiki išeitis. Žinoma, tam reikia šaldiklyje turėti šaldytos tešlos, o spintelėje – uogienės.
Sluoksniuotos tešlos bandelės
© DELFI (J.Juršienės nuotr.)
Įvertinimas:
3.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šitoms „greitoms“ bandelėms naudojau gatavą sluoksniuotą mielinę tešlą. Kadangi bandžiau ir nemielinę, turiu pasakyti, kad su mieline bandelės išėjo tikrai skanesnės.

Uogienė - aviečių. Puikus miško ir vasaros aromatas. Kokį įdarą galima dar sugalvoti? Šokolado, cinamono, obuolių… Pasukite galvą. Galų gale, priklausys nuo to, ką turėsite po ranka.

Taigi pirmiausiai atšildžiau tešlą. Geriau, jei ji dar būna kietoka, tada geriau sukti iš jos ritinėlius. Tada lakštus sutepiau uogiene.

Paskui susukau į ritinėlius.

Supjausčiau riekelėmis aštriu peiliu ir surikiavau į folija išklotą skardą.

Pašoviau į įkaitintą orkaitę. Iškepė greit – gal per 10 minučių – iš virtuvės geriau toli nenuklyskite.

Štai jau garuoja, kvepia ir vilioja. Metas arbatos!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 pakelis Šaldyta sluoksniuota tešla
200 g Aviečių uogienė
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :