Skumbrė su spanguolių padažu

© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ir palaikykite, kol paruošite padažą. Padažui spanguoles sudėkite į puodą (nedidelę saujelę spanguolių palikite patiekalui papuošti), užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, įdėkite medaus, imbiero ir virkite 5 min. Tuomet spanguoles drauge su skysčiu pertrinkite, įdėkite sviesto ir truputį pakaitinkite.

Skumbrę keturiose vietose įpjaukite skersai ir kepkite grilio režimu orkaitėje 8 min. iš abiejų pusių. Patiekite su paruoštu padažu. Papuoškite spanguolėmis. Prie šio patiekalo tinka virtos ir apkeptos ilgomis juostelėmis supjaustytos morkos.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Žuviai:
1 kg Skumbrės (nuvalytos)
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Padažui:
350 g Spanguolės
2 šaukštas Vanduo
30 g Cukrus
30 g Medus
30 g Sviestas
0,5 šaukštelis Maltas imbieras
Porcijos: 6
Sudėtingumas :