SKANUMĖLIS: virti „ežiukai“ su varške

 (22)
Virti „ežiukai“ su varške
Virti „ežiukai“ su varške
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
35min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš miltų, pasūdyto vandens ir varškės suminkykite kietoką tešlą.

Iš jos padarykite piršto storumo volelius ir supjaustykite 2-3 cm ilgio gabalėliais. Gana stipriai spaudžiant braukite per bulvinės tarkos antrą pusę - taip atsiranda spygliukai ir gabalėliai tampa panašūs į ežiukus.

Paruoštus virtinukus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 minučių.

Kol ežiukai verda pasiruoškite sviesto ir grietinės padažą. Nedideliame puode išlydykite sviestą ir supilkite grietinę. Maišykite ir virkite ant mažos ugnies kelias minutes. Galite pagardinti druska ir cukrumi.

Patiekiant apipilkite padažu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 stiklinė Miltai
1 stiklinė Vanduo
0,5 stiklinė Varškė
1 šaukštelis Druska
Padažui
100 g Sviestas
4 šaukštas Grietinė
pagal skonį Druska
pagal skonį Cukrus
2 šaukštas Graikiniai riešutai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :