SKANUMĖLIS: traškūs ŠVILPIKAI

 (6)
Traškūs švilpikai
Traškūs švilpikai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves išvirkite su lupenomis.

Palaukite kol atvės, nulupkite ir gerai sutrinkite.

Trintas bulves sumaišykite su kiaušiniais, prieskoniais, miltais, krakmolu, grietine ir kietuoju sūriu.

Gerai išminkykite.

Iš gautos tešlos iškočiokite virveles, supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius.

Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (popierių apšlakstykite aliejumi), apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20-30 minučių).

Kol švilpikai kepa, galima paruošti padažo.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir šaltai rūkytą šoninę. Kepkite keptuvėje kol šoninė gražiai apskrus, o svogūnai pagels.

Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užpilkite ant iškeptų švilpikų.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Bulvės
3 šaukštas Miltai
1 šaukštas Krakmolas
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Kietasis sūris
2 šaukštas Grietinė
0,5 šaukštelis Druska
Padažui
100 g Kiaulienos šoninė
1 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Grietinė
Porcijos: 4
Sudėtingumas :