SKANUMĖLIS: purus ir minkštas varškės apkepas

 (3)
Purus varškės apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę iki tyrės ištrinkite su grietinėle. Sudėkite maskarponės sūrį, grietinę, vanilinį cukrų ir gerai išsukite.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

Į varškę įmaišykite trynius, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.

Po truputį įmaišykite kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.

Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Iš formos išimkite kai atvės.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Varškė
80 ml Grietinėlė
100 g Maskarponės sūris
4 vnt. Kiaušiniai
6 šaukštas Cukrus
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
4 šaukštas Krakmolas
2 šaukštelis Citrinos žievelė
1 šaukštas Grietinė
1 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :