SKANUMĖLIS: gruzdinti koldūnai su grybais ir kumpiu

Gruzdinti bajorų koldūnai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš miltų, druskos, kiaušinių ir vandens (jo pilkite tik tiek, kad tešla lengvai minkytųsi, bet nebūtų per skysta ir labai neliptų prie rankų) išminkykite tešlą.

Grybus nuplaukite ir pavirkite 10 minučių.

Kumpį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su kapotais grybais. Įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Tešlą iškočiokite gana plonai, stikline išspauskite apskritimus ir į jų centrą dėkite po šaukštelį įdaro. Lipdykite apvalius koldūnus.

Koldūnus kepkite ant mažos ugnies svieste su smulkiai supjaustytu svogūnu.

Patiekite su grietine.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
3 stiklinė Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
Įdarui
170 g Džiovinti grybai
250 g Rūkytas kumpis
2 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Kepimui
3 vnt. Sviestas
1 vnt. Svogūnai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :