Skaniau nebūna: kriaušių ir migdolų pyragas

 (4)
Kriaušių pyragas su migdolais
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išsukite sviestą su cukrumi.

Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Suberkite į sviesto maišinį ir išmaišykite, kad pasidarytų vientisa tešla.

Nulupkite kriaušes, supjaustykite perpus ir išimkite sėklalizdžius.

Supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su citrinų sultimis.

Įmaišykite sviestą, cukrų, razinas ir citrinų žieveles.

Palikite 10 minučių pastovėti ir tada įmaišykite bulvių krakmolą.

Ištepkite riebalais 26 cm skersmens išardomą formą. Išlipdykite tešla formos dugną ir šonus.

Užpilkite obuolių maišinį ant tešlos.

Viršui ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, sudėkite medų, supilkite pieną bei migdolų drožles.

Pakaitinkite iki virimo ir užpilkite ant obuolių.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
2 skiltelė Miltai
130 g Sviestas
žiupsnelis Druska
1 šaukštelis Kepimo milteliai
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Cukrus
Įdarui
1,5 kg Kriaušės
2 šaukštas Citrinų sultys
3 šaukštas Krakmolas
50 g Sviestas
6 šaukštas Cukrus
2 sauja Razinos
1 šaukštelis Citrinos žievelė
Viršui
30 g Sviestas
3 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Medus
3 šaukštas Pienas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :