SKANIAU NEBŪNA: austriškas šokolado tortas

 (20)
Austriškas šokolado tortas
Austriškas šokolado tortas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
3.4000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir 40 g cukraus pudros.

Sviestą išsukite iki purumo. Suberkite likusią cukraus pudrą, gerai išsukite, sudėkite trynius ir vėl gerai išsukite.

Į sviesto ir trynių mišinį supilkite ištirpintą (palaukite kol šiek tiek pravės, nepilkite karšto) šokoladą ir gerai išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir įmaišykite išplaktus baltymus.

Tešlą supilkite į gausiai sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite apie 35-40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę.

Paruoškite glajų: šokoladą ištirpinkite su sviestu ir išmaišykite su grietinėle ir cukrumi. 5 minutes pavirkite ir kiek atvėsinkite.

Vieną biskvito paplotį pertepkite abrikosų džemu ir užliekite glajumi, uždenkite antru papločiu ir gausiai apliekite likusiu glajumi.

Tortą valandai pastatykite šaltai, kad sustingtų.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Biskvitui
200 g Juodasis šokoladas
10 vnt. Kiaušiniai
125 g Sviestas
140 g Cukraus pudra
125 g Miltai
žiupsnelis Druska
Glajui
200 g Šokoladas
150 g Cukrus
250 ml Grietinėlė
50 g Sviestas
Pertepimui
100 g Abrikosų džemas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :