Šimtalapis VIENS DU

 (34)
Skanus šimtalapis, kurį gali išsikepti ir nepatyrusi šeimininkė!
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
35min
Įvertinimas:
2.2778 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Aguonas užpilkite karštu vandeniu.

Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite tris lakštus ir juos plonai iškočiokite.

Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite) ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

Vieną iškočiotų lakštų aptepkite aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis razinomis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite šimtalapio viršų.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Galima naudoti kapotus migdolus ar kitus riešutus.

Pjaustykite jau atvėsusį.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

0,5 pakelis Šaldyta sluoksniuota tešla
200 g Sviestas
3 šaukštas Cukrus
8 šaukštas Aguonos
1 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštelis Cukraus pudra
4 šaukštas Razinos
Porcijos: 6
Sudėtingumas :