Šimtalapis su varške

 (1)
Šimtalapį kepa totoriai, dažniausiai jis būna su aguonų įdaru. O štai austrai didžiuojasi nacionaliniu gardėsiu - štrudeliu, kurio įdaras gali būtų įvairus - aguonos, varškė, obuoliai. Patiekiamas paprastai su vaniliniu padažu.
Štrudelis
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 4 – 5 šaukštus šilto vandens ir 1,5 šaukšto sviesto. Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite. Sutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su dviem išplaktais kiaušiniais, medumi, cukrumi, druska.

Iškočiokite tešlą plonu sluoksniu ir ištepkite likusiu sviestu. Ant viršaus sudėkite įdarą, išlyginkite, o prie kraštų palikite 1,5 centimetro pločio kraštą. Susukite tešlą su įdaru į vyniotinį, kraštus užspauskite.

Paskui susukite vyniotinį ratu, įdėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 minučių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 stiklinė Miltai
3,5 šaukštas Sviestas
1,5 šaukštelis Kepimo milteliai
3 vnt. Kiaušiniai
450 g Varškė
2,5 šaukštas Medus
2,5 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis Druska
Porcijos: 8
Sudėtingumas :