Sicilietiško skonio vištienos kepsnys

 (3)


Ruslano Bolgovo pasiūlymas Valentino dienai.
© V.Skuodo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuo vištienos filė nuvalome kauliuką ir nupjauname vidinę vištienos filė. Mažąją vištienos filė, grietinėlę, kiaušinius, skrudintus svogūnų dribsnius, apelsino žievelę, pistacijas, druską bei pipirus dedame į smulkintuvą ir viską sumalame. Turime gauti vientisą masę. Šią masę tolygiai paskirstome po vištienos krūtinėlės oda.

Į įkaitintą keptuvę dedame krūtinėlę ir apkepame iš abiejų pusių. Po to sumaišome sojos padažą su medumi ir aptepame krūtinėlę.

Apkepta ir aptepta padažu krūtinėlė keliauja į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros. Kol orkaitėje kepa vištienos krūtinėlė, toliau ruošiame salierų bei pistacijų musliną.

Nuvalome salierų šaknis, supjaustome stambiais kubeliais, suberiame juos į puodą ir užpilame pienu, kad apsemtų. Verdame kol nugaruoja pienas.

Maskarponės sūrį, išvirtus salierus, migdolų pudrą sutriname smulkintuve iki vientisos masės.

Burokėlių skonio „Kempinei“ paruošti išplakame 5 kiaušinius, beriame miltus, džiovintų burokėlių pudrą. Viską supilame į sifoną ir užsukame vieną dujų balionėlį. Gautą masę išpilstome į stiklines ir apie 40 sekundžių kepame mikrobangėje.

Želatiną išbrinkinti šaltame arba drungname vandenyje. 40 gramų želatino reikės apie 120 ml vandens.

Užverdame apelsinų sultis su pankolių sėklomis. Po to, paliekame apie 15 min., kad atvėstų.

Atvėsintas apelsinų sultis sumaišome su išbrinkusia želatina ir supilstome į formeles. Paruoštą masę dedame į šaldytuvą kol sustings į drebučius. Prieš serviravimą išimame apelsinų drebučius ir supjaustome.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Vištiena „Supreme“ (krūtinėlė su sparnelio dalimi)
200 g Grietinėlė
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Apelsino žievelė
20 g Pistacijos
400 g Salierų šakniavaisiai
1 šaukštelis Migdolų miltai
1 šaukštas Maskarponės sūris
pagal skonį Pienas
pagal skonį Sojos padažas
pagal skonį Medus
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
5 vnt. Kiaušiniai
30 g Miltai
1 šaukštas Burokėlių pudra
1/2 l Apelsinų sultys
40 g Želatina
1 žiupsnelis Pankolio sėklos
Porcijos: 2
Sudėtingumas :