Sevičė su žalia žuvimi

Sevičė (Ceviche) – Lotynų Amerikos šalių patiekalas iš šviežios žuvies, marinuotos citrusinių vaisių sultyse. Kiekvienos šalies virtuvė šiam patiekalui suteikė savų variacijų. Peru jis valgomas su šaltų saldžiųjų bulvių gabaliukais ar kukurūzais, Ekvadore – su kukurūzų spragėsiais, bulvių traškučiais, riešutais ir milžiniškomis kukurūzų burbuolėmis. Meksikoje sevičę deda ant kvietinių paplotėlių.
Lašiša
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
65min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Žuvį nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Iš laimų ir 1 apelsino išspauskite sultis. Likusius apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užpilkite sultimis lašišos gabaliukus. Uždenkite indą ir palaikykite 3 val.

Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklytes ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais žiedais. Kalendrą nuplaukite, išdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite.

Papriką, svogūnus, apelsinų minkštimą ir kalendrą sumaišykite su marinuota žuvimi, pagal skonį pasūdykite ir palaikykite šaldytuve dar 1 val. Citrusinių vaisių rūgštis šviežią žuvį paverčia visiškai tinkama valgyti. Tačiau tik labai šviežią!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Porcijos: 4
Sudėtingumas :